Barvínek o prázdninách 2015

Barvínek o prázdninách 2015
1. července 2015 Barvínek Autor: Luděk Strašák

Zajímá vás, co si pro vás připravil Barvínek o letošních prázdninách? Tak čtěte:

7. 7. Mistr Jan Hus 2 (repríza z března 2015)
Zaměříme se na Husovo  působení v Praze, navštívíme Karlovu univerzitu a slovo dáme Jiřímu Strachovi, Františku Radkovskému nebo Alfrédu Strejčkovi
 
11. 7. Dětská charismatická konference
V Brně se koná Charismatická konference. Rodiče poslouchají přednášky a co dělají děti? V živém vysílání přímo z brněnského výstaviště navštívíme dětskou konferenci. A nechci vyhrožovat, ale bude pěkně veselo!
 
 
14. 7. Písničky z Barvínkova zpěvníku - podzim 2014
V magazínech Barvínku si představujeme pravidelně zajímavá dětská alba. V dnešním střihovém pořadu si zopakujeme, která alba jsme si představovali na podzim 2014. Bude to Pískomil se vrací, album Jupí dua Svěrák&Uhlíř a dětské písně Jaroslava Hutky.
 
21.7. Stopem do střední Asie (repríza ze září 2014)
Neuvěřitelnou půlroční cestu absolvovala moje kamarádka Ilona, když se stopem dostala spolu s kamarády z České republiky až do Kazachstánu. O zážitcích i o poznávání jiných kultur se budeme bavit v Barvínku.
 
25. 7. Na vodu už jezdím jenom s Vendou.... repríza z roku 2012)
Míla Pražák je vodákem tělem i duší. Věnuje se půjčování lodí i zaučování nových vodáků. V Barvínku bude řeč nejen o tom, jak se na vodě chovat, ale i o úžasném zážitku - třítýdenním sjíždění řeky Colorado.
 
28. 7. Sto českých nej XIV.
Čtrnáctý sestřih z cyklu Sto českých nej vás pozve do kláštera ve Žďáru nasd Sázavou, do Sedlece u Kutné Hory a nabídne reportáž ze zatmění Slunce v březnu 2015
 
4. 8.2015 200 let od narození věčného kluka (repríza z února 2015)
V roce 2015 je to 200 let od narození zakladatele salesiánů Jana Boska. V dnešním Barvínku se se salesiány seznámíme v jednom z jejich středisek a zjistíme, co vlastně dělají.
 
8. 8. Salesiánský Velehrad
Salesiáni oslavují 200. výročí od narození sv. Jana Boska. Sjeli se na Velehrad, kde tuto událost oslavují. My se na toto místo vypravíme s živým studiem.
 
 
11. 8. Znám já jeden krásný zámek... (repríza z roku 2010)
Muzeum v jičínském zámku není jen tak obyčejným muzeem. Už název Muzeum hry o mnohém vypovídá. Můžete v něm sami zkusit umlít mouku v ručním mlýně, upříst nit, vyzkoušet si dobové oblečení, zahrát loutkové divadlo a nebo dokonce rozpohybovat sluneční soustavu. Projdeme si je s paní Alenou, která pomáhala vytvořit z obyčejného muzea muzeum dobrodružné.
 
15. 8. Jak to vypadá, když vojsko spí (repríza z r. 2011)
S Barvínkem zevrubně prozkoumáme horu Blaník, Louňovice pod Blaníkem a přiblížíme si pověst o tamních rytířích
 
18.8. Písničky z Barvínkova zpěvníku - jaro 2015
V magazínech Barvínku si představujeme pravidelně zajímavá dětská alba. V dnešním střihovém pořadu si zopakujeme, která CD jsme si představovali na jaře 2015. Bude to Kašpárek v rohlíku, Luboš Javůrek nebo dívčí sbor Rózinky.
 
 
25.8. Ve vrtulníku (repríza z listopadu 2014)
V dnešním Barvínku se podíváme hodně vysoko. Kamarád Jirka lítá vrtulníkem a nás vezme tentokrát do pilotní kabinky také. Takže pozor: Letíme!
 
 
29.8. Na pouti rodin ve Žďáru
Vysílání z živého studia ve Žďáru nad Sázavou, kde probíhá diecézní pouť rodin.
 
1.9. Sto českých nej XV.
Patnáctý sestřih z cyklu Sto českých nej… vás vezme na pražské Hradčany. Prohlédneme si hrad i katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha. A také se podíváme, jak vznikal betlém pro poutní kostel sv. Jana Křtitele ve Žďáru nad Sázavou.
 
Barvínek naladíte v úterý v 16 hodin a v sobotu v 9.30 na Rádiu Proglas. 

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!