Barvínek: Písničky z podzimu 2014

Barvínek: Písničky z podzimu 2014
29. července 2014 Barvínek Autor: Luděk Strašák

V posledním červencověm Barvínku 29. 7. v 16 hodin (a v repríze 2. srpna od 9.30) si představíme dětská alba, o kterých jsme se bavili v Magazínech Barvínků na podzim 2013.

Nejdříve se budeme bavit s Ondřejem Pečenkou o albu uskupení Pískomil se vrací. To se jmenuje A kdy už tam budem? a popisuje příběh pískomila, který se vrací z benzínky, kde byl omylem zapomenutý svou rodinou, která jede k moři. Uskupení Pískomil se vrací vzniklo z muzikantů, kteří se podíleli na vzniku prvních alb Kašpárka v rohlíku. Karolíny Dytrtové, Kristýny Kudrnáčové, Ondřeje Pečenky a Filipa Nebřenského. Toto uskupení v současnosti chystá nové album.

Zavítáme také do Zlína a seznámíme se s Bejbyscholičkou, která doprovází dětské bohoslužby ve farnosti sv. Filipa a Jakuba. Jejich písničky se objevily na CD, které mapuje všechny hudební soubory, které v tomto kostele účinkují. Scholičku nám představí Marie Domanská.

 

 

Poslední album, které dnes dostane prostor, budou Zpívací písničky od Jany Rychterové. O dětských písničkách se budeme bavit přímo s jejich autorkou, zjistíme například, že si je děti rády zpívají, nebo že zatímco Janiny písně vznikají na motorce, písně její sestry Mileny vznikají v klidném prostředí vany.

 

 

 

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!