Filmy pro děti 2011

Filmy pro děti 2011
25. ledna 2012 Kino, Barvínek, Šmrnc Autor: Luděk Strašák

V Barvínku nás Radek Habáň seznámil s filmy, které se v roce 2011 objevily na plátně a jsou určeny pro děti. Sestavil takový žebříček, ve kterém rozdělil tato díla do čtyř kategorií. Souhlasíte s ním? Diskutujte pod článkem!

Celý rozhovor s Radkem Habáněm s obrázky z filmů o kterých je řeč si můžete pustit jako videosoubor.

V  českých kinech se v uplynulém roce promítaly více než dvě desítky filmů, které byly určeny pro děti a mládež.  

Následující přehled je seřazen od naprostého filmového braku až po ty nejlepší snímky, které rok 2011 přinesl. Filmy jsou seřazeny od nejhorších po nejlepší a pro přehlednost ještě do čtyř kategorií. První: Filmy, kterým se obloukem vyhněte. Druhá: Filmy, které je zbytečné vidět aneb ztráta času. Třetí: Stojí za to se na ně podívat a čtvrtá: To nejlepší. Tak vzhůru na to! 

Filmy, kterým se obloukem vyhněte

Saxána a Lexikon kouzel

Saxána nyní žije normálním životem se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající Lexikon kouzel. Souhrou okolností se Saxánka ocitne v kouzelné Říši pohádek, kterou se snaží ovládnout komicsový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince.

Na nové Saxáně se pracovalo skoro deset let. Za tu dobu už ani osmdesátiletý režisér Václav Vorlíček nedokázal tento chaotický, nekvalitní, trikově otřesný a obludný film pohlídat při natáčení, neřkuli ho dát dohromady. Ve filmu nedává nic smysl, scény na sebe nenavazují, postsynchrony a herecké výkony jsou katastrofální a hlavní roli hraje za chlapama poletující tetička Irma (Jiřina Bohdalová) a nikoli Saxánka či její maminka. Otřesné! Absolutně zbytečný film. Dětem v žádném případě nepouštět!

 

Máma mezi marťany

Devítiletý Milo zjistí, jak moc potřebuje svoji maminku, když ji unesou Marťané, kteří plánují, že ukradnou její „maminkovství“ pro své vlastní potomky. Film ukazuje Milovu výpravu, kterou podnikne na záchranu své maminky.

Tohle se opravdu studiu Disney nepovedlo. Moralizující Matrix pro děti? Sci-fi není dobrý žánr pro dětského diváka!

Spy Kids 4D

            Žila byla jedna šťastná rodina. Trochu záhadná maminka Marissa, úspěšný a pohledný tatínek, dvě úžasně chytré, nevlastní děti Rebecca a Cecil a nádherné miminko. Ale rodinná idylka se nekoná. Malá dceruška si dělá co chce, dvojčata Rebecca a Cecil svou nevlastní matku jemně řečeno nesnáší a tatínek samozřejmě nic netuší o dvojím životě své manželky. Do obyčejných každodenních starostí přibude ještě jedna. Jeden šílený padouch hrozí ovládnout svět a maminka Marissa je povolána do akce. Kromě ní jsou však do záchranné mise zapojeni i Rebecca se Cecilem.

            Spy Kids 4D může skutečně nadchnou pouze děti, kterým je kolem deseti let. Ostatní budou krutě trpět. Aby byl děj vtipný hlavně pro děti, pořád se zde padá, něco upadává, vzduchem lítají použité plínky, sáčky na blinkání, pochopitelně taky použité atd. Děj je překombinovaný, splácaný, velmi absurdní, nelogický atd. 

Filmy, které je zbytečné vidět

 Čertova nevěsta

Žili byli král a královna, ale dětí neměli. Zoufalá královna se proto obrátí na čerta… Zakrátko se jí narodí holčička. V den svých osmnáctých narozenin se ale má stát Luciferovou nevěstou. Král uspořádá ples, na kterém princezna Lucifera odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Najde se odvážný hrdina, který se pustí do boje proti peklu?

Čertovu nevěstu natočil režisér Zdeněk Troška. A je to poznat od prvního momentu. Výprava, kostýmy, kamera na vysoké úrovni. Zámek v Buchlovicích přenádherný. A tím jsme vyčerpali veškeré klady. Režisér Troška totiž už asi dvacet let točí pořád to samé! A hlavně NE pro děti! Čertova nevěsta je totiž místy slušným hororem. Poletující hejna rokokově oděných dam a pánů zase jakoby vypadla z filmu o Mozartovi. Ústřední dvojice Štěpána a princezny Štěpánky je velmi nesympatická. O královi a královně ani nemluvě. Herci jsou špatně vybraní; vyjma Františka Němce. A co pohádce chybí nejvíc, je humor a vtip! Možná, že je to i dobře. Jinak by dopadla ještě hůř. Dočkáme se jen jednoho oplzlého dvojsmyslného vtipu hned na začátku filmu. Prostě ne pane režisére!

Alvin a Chipmunkové 3

Tentokrát si naši staří známí vyrážejí užít prázdniny na luxusní výletní loď, kterou svým dováděním během chvíle obrátí naruby. Legrace ale končí ve chvíli, kdy ztroskotají na opuštěném ostrově, ze kterého, jak se zdá, není úniku. Brzy se ale ukáže, že ostrov není tak opuštěný, jak to na první pohled vypadalo.

Třetí pokračování Chipmunků jen na vlastní nebezpečí! Sobě i vašim dětem pravděpodobně jen ublížíte, pokud se na film podíváte.

Gulliverovy cesty

            Hrdinou filmu Gulliverovy cesty je obyčejný chlápek, který třídí poštu v redakci newyorských novin. Má ovšem velký sen, že se z něj stane autor cestopisů. Podfukem se vydá k Bermudskému trojúhelníku, o kterém chce napsat článek. Během výpravy ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Díky náhodě a různým výmyslům se z něj brzy stává všemi obdivovaný a respektovaný obr. Ale jen do té doby, než pravda vyjde najevo. Kvůli němu se dokonce Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí. Gulliver se musí problémům, které si sám přivodil postavit čelem.

            Trapné a nevtipné chvíle se střídají se stokrát viděnými momenty z jiných filmů, všechno je přeplácané, děj spletený, herecké výkony téměř nulové nebo přehrávané, triky špatné. Raději si přečtěte knihu.

Gnomeo a Julie

            Děj animovaného filmu Gnomeo a Julie je situován do současnosti.  Jsme svědky rivality mezi sousedy panem Kapuletem a slečnou Montekovou. Ti nadevše milují zahradničení a jejich trávníky a záhony překypují sádrovými trpaslíky. Když jsou lidé z dohledu, rozpoutají i trpaslíci kolotoč soupeření. Modří z jedné a červení z druhé zahrady jsou znepřátelení stejně, jako Montekové a Kapuleti z originální předlohy. A stejně tak se na pozadí bláznivých událostí odehrává romance trpasličích milenců Gnomea a Julie.

            Zbytečný a průměrný animák, který možná vaše děti naučí na zahrádce všechno rozmlátit a rozšroubovat.

  Autopohádky

            Čeští animátoři v čele s legendárním Břetislavem Pojarem připravili filmovou podobu známých Autopohádek spisovatele Jiřího Marka. Povídkový animovaný film Autopohádky je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hraných částí, které jsou zpracovány jinou technikou a jiným tvůrčím týmem. Čeká vás Pohádka o princezně, která se nesmála, O víle a účetním, O rybáři, jeho pyšném Populáru a ještě pyšnější paní a Panu Vincentovi.

            Autopohádky nejsou špatným filmem. Čiší z nich láska k miláčkům na čtyřech kolech, animace je pestrá plná skvělých nápadů a písničky milé. I přesto všechno se můžete při sledování autopohádek nudit, bez rozdílu jestli vlastníte řidičský průkaz či ne. Čím to je? Kdo ví? Přesvědčte se sami.

Hop

            Na Velikonočním ostrově žije zajíc, který velí celé armádě zajíčků a kuřátek, a kteří vyrábějí nejrozmanitější sladkosti potřebné k svátku velikonočnímu. Tenhle velikonoční zajíc má syna Zajdu, jemuž by kvetoucí velikonoční podnik brzy rád předal. Jenže Zajda kašle na povinnosti i na tradice a nadevše touží stát se slavným rockovým bubeníkem. Kvůli tomu dokonce uteče z domova a vydá se do Los Angeles. Tam se setkává se stejně nezodpovědným ulejvákem jako je on, ovšem člověkem. 

            Rodinná komedie Hop kombinuje hraný a animovaný film dohromady. Podobně jako třeba Falešná hra s králíkem Rogerem či Space Jam. Hop není převratným dílem. Jedná se o velmi slabý průměr. Ocení ho možná odrostlejší děti kolem deseti let. Dospělým divákům se bude líbit asi nejvíc David Hasselhoff.

Auta 2

            Fanouškům asi netřeba představovat Bleska McQueena - hvězdné závodní auto - a jeho přítele, odtahové vozidlo Buráka. V červenci jsme se dočkali pokračování animovaného filmu Auta. Zmiňovaní hrdinové se společně dostanou až za moře, kde se koná Grand Prix, které rozhodne o nejrychlejším autě na světě. Burák se ale zaplete do aféry ohledně mezinárodní špionáže.

            Největší filmové zklamání roku 2011 se jmenuje Auta 2. Co bylo v prvním díle milé, pěkné, dojemné, úžasné, krásné, plné nápadů - je v pokračování nahrazeno šílenými „scénáristickými vývrtkami“, rádoby cool akcí, střílením a zběsilejším závoděním, agresivitou. Pixar šlápl vedle!

Méďa Béďa

            Oblíbený medvědí zloděj piknikových košíků Méďa Béďa přichází s novým dobrodružstvím. Tentokrát je situace velmi vážná. Do Želéstounského  parku už nechodí tolik lidí jako dřív a obchod tak vázne. Proto se starosta Brown rozhodl park zavřít a pozemek prodat. To znamená, že všechna zvířata musí opustit svůj milovaný domov. Méďa Béďa je tak postaven před největší výzvu svého života, musí dokázat, že je opravdu chytřejší než průměrný medvěd.

            Nová verze Médi Bédi bohužel sahá filmové verzi z roku 1964, či televiznímu seriálu ze šedesátých let, asi tak po kolena. Půvab, humor, skvělý dabing Jiří Brudera a Aťky Janouškové a klasická animace původního Médi Bédi je tatam. Animovaní medvědi předvádí lepší výkony než živí herci, což vede k myšlence, že by tvůrci udělali mnohem lépe, kdyby celý film byl kreslený. Děti do 10 let bude sled událostí, kde se hlavně padá, zakopává a dělají obličeje určitě bavit. Náctileté publikum bude Méďa možná nudit a rodiče pravděpodobně zamáčknou nostalgickou slzu v oku.

 

Rio

            Hlavním hrdinou filmu Rio je vzácný papoušek jménem Blu. Žije na malém městě se svoji paničkou Lindou. Když jednoho dne zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou. Perla žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Dokáže Blu zmařit plány únoscům a vrátit se zpět ke své milované paniččce Lindě?

            Cílové publikum Ria jsou děti kolem deseti let. Pokud jste starší, budete se asi nudit, i když se ve filmu stále něco děje a hudba je parádní. Poslední třetina filmu pak působí, jakoby scénáristé nevěděli jak dál. Jestli Rio neuvidíte, nic hrozného se nestane.

Šmoulové

Zlý čaroděj Gargamel vyžene Šmouly z jejich vesničky a během následného pronásledování všichni společně projdou kouzelným portálem, který je zavede do našeho světa, přímo doprostřed newyorského Central Parku. Malí modří Šmoulové musejí dát hlavy dohromady a najít způsob, jak se dostat zpátky domů do vesničky dříve, než je Gargamel znovu vystopuje.

Není to takový průšvih jak by člověk čekal, ale zázrak se nekoná. Kdyby zde neúčinkovali tolik u dětí populární šmoulové, těžko byste o podobný film zavadili.

Arthur a souboj dvou světů

            Trilogie o Arthurovi a Minimojích vyvrcholila v loňském roce poslední částí. Připomeňme, že v prvním dílu se desetiletý Arthur dostane do tajemné říše Minimojů, roztomilých skřítků. Je velký jako oni, to znamená jako mravenec. A hledá v jejich zemi poklad. Jedině mnoho peněz, může zachránit domek jeho babičky a tak i zemi Minimojů. Další nebezpečí, možná ještě větší, představuje zlý Maltazard, který se v třetím pokračování dostane pro změnu do světa lidí. Má jasný cíl: sestavit armádu obřích seidů a převzít nadvládu nad celým světem. Vypadá to, že plány mu může zmařit jenom Arthur.

            I když je vám v úvodu zrekapitulován děj předchozích částí, třetí díl má cenu pouze pro fanoušky série. Kdysi vizionářský režisér Luc Besson natočil takový minihoror a tripovou jízdu pro velké děti. Spíš velké než děti. 

Kung Fu Panda 2

            Nejlínější tvor pod sluncem chlupatý pandí chlapík Po, překonal sám sebe. Naučil se kung fu a zachránil rodné údolí před zlosynem Taj Langem. Nové pokračování úspěšného animovaného filmu přináší další dobrodružství. Na scéně se objeví Lord Shen v kůži bílého páva. Jeho ambicí je ovládnout celou Čínu a zlikvidovat přitom i bojové umění kung fu.

            Pokračování Kung Fu Pandy je na tom stejně jako první díl. Hravé, téměř zábavné, příjemné a s propracovanými bojovými scénami. Ale! Jestliže film zbavíte všemožných kudrlinek, hromady flashbacků a akčních scén, kvůli kterým do kina určitě neberte malé děti, zjistíte, že je děj velmi triviální, plochý a ne zas tak vtipný. Panda 2 jednoduše nenabízí nic nového, jen osvědčené postupy. Každopádně pokud se vám líbila jednička, dvojka vás asi neurazí.

 Micimutr

            Pohádka vypráví příběh princezny Karolíny, která má již brzy posloužit jako svačina tříhlavému drakovi. Jediný člověk z celého království, loutkář Vítek, se odváží bojovat s drakem. Když je nejhůř, dostane se mu nečekané pomoci od kouzelnice se záhadným jménem Micimutr. Ta záchranu princezny ovšem podmíní velice přísným a nepřekročitelným požadavkem. Musí slíbit, že o všem bude mlčet, protože, jak říká Micimutr, dobré skutky se přece nedělají s vyhlídkou na odměnu. A tak je shodou nepředvídatelných okolností za zachránce považován neschopný princ Vladimír.

            Sledem událostí pohádka částečně připomíná slavného Bajaju. Drak je sice digitální, ale na české poměry velmi zdařilý. Je až tak realistický, že děti chodící do školky by si měli rozhodně počkat až povyrostou. Herecké výkony lze jen pochválit. Lokace, hudbu, kostýmy jak by smet. Možná kdyby se pohádka neodehrávala částečně v současné Praze, divákova pozornost se nedělila a vypustila se postava malého chlapce, kdyby příběh nepřipomínal Bajaju, kdyby královna nebyla tak přihlouplá, kdyby…  Možná by tato pohádka byla krokem kupředu…

Kocour v botách

            Kocour v botách si slávu získal účinkováním ve filmech o Shrekovi. Není divu, že si vykoledoval svůj vlastní film, obzvláště poté, co populární série o zlobrovi začala ztrácet dech. (Ona ho tedy ztratila už po druhém dílu…) V novém filmu se dozvíte, odkud se tento dobrodruh vzal a čím vším si prošel. Budete také svědky, jak se se svým kámošem Valdou Cvaldou a kočičí zlodějkou Čiči Tlapičkou vydává hledat legendami opředený poklad, který střeží obři v hradu na nebi. V sázce jsou totiž životy lidí v jeho rodném městečku, potažmo na celém světě. 

            Kocour v botách rozhodně nenudí. Uhání vysokým tempem kupředu, pořád se zde něco děje. Někdy až na úkor srozumitelnosti. Mírně komplikovaná pohádka rozhodně není určena nejmenším dětem. Vtipy jsou zde místy nevhodné a řečem, které hrdinové spolu vedou, dětský divák sotva porozumí. Film jako celek nabízí profesionální animaci, hudbu, ale už ne originální příběh. Je pouze hravý a akční. 3D verze je samozřejmě naprosto nevyužitá, tudíž zbytečná a pokud možno se jí vyhněte.

Fimfárum, do třetice všeho dobrého         

            Třetí Fimfárum (do třetice všeho dobrého) tvoří tři pohádky: Jak na Šumavě obři vyhynuli, O Kloboučku s pérkem sojčím a Rozum a štěstí. V pohádce Jak obři na Šumavě vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři. V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím pan Král kdysi dávno zapomněl vysoko v horách klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Poprosí své tři syny, aby mu jej přinesli. Nejdelší pohádka Rozum a Štěstí řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Rozum a Štěstí uzavřou sázku, kterou má rozhodnout hloupý pasák prasat Ludvík.

             Pokud jste fandové loutkových a animovaných filmů, neřkuli pohádek Jana Wericha, určitě se vám poslední počin bude líbit. Mějte ale na paměti, že to nejlepší jste už viděli v jedničce a ve dvojce.

 Pan Popper a jeho tučňáci

            Komedie Pan Popper a jeho tučňáci vypráví příběh pana Poppera, který je úspěšným newyorským podnikatelem. Nakolik se mu ale daří v podnikání, natolik se mu nedaří v osobním životě. Má problémy urovnat vztahy se svou rodinou a utíká od všech zásadních rozhodnutí, která by měl učinit. Jednoho dne se však stane něco, co jeho život obrátí úplně naruby. Přímo do obýváku mu totiž pošta doručí neočekávanou a hodně podivnou zásilku. Šest velkých krabic, ze kterých vyleze šest živých tučňáků. Připutovali až z Antarktidy jako dědictví jeho otce.

            Nenáročná rodinná komedie s Jimem Carey vhodná pro oddych.

 

Filmy, které stojí za to shlédnout 

Medvídek Pú

            Česká kina v roce 2011 uvedla i celovečerní animovaný film pro děti Medvídek Pú. Kromě Púa se samozřejmě setkáte s jeho kamarády Tygrem, Králíčkem, Prasátkem, Sovou, Klokanicí, Klokánkem i Ijáčkem, který ztratil ocásek. Ve Stokorcovém lese se Pú probouzí velice hladový a nemá doma žádný med. Takže se vydává ho sehnat. Pú později nachází vzkaz od Kryštůfka Robina, který zní: „Odešel sem. Moc práce. Hnet tu budem.“ Pak ale Sova celý vzkaz pochopí zcela jinak a tvrdí, že jejich přítele uneslo stvoření, zvané „Hnetubud“. Všichni se pak vydávají na napínavé dobrodružství ve snaze zachránit Kryštůfka Robina před imaginárním nebezpečím. Milá, hezká, pohodová podívaná, která vás odnese do dětských let. Pokud tedy nejste dítě. Prostě medvídek Pú!

 Velká vánoční jízda

            Velká vánoční jízda je od  uznávaného a velmi ceněného britského studia Aardman, které je mimo jiné podepsáno pod Wallacem a Gromitem, Slepičím úlet, atd. Každý rok Santa Claus doručuje o Vánocích dárky s pomocí obřích, dva kilometry širokých, hypermoderních saní, vybavených špičkovými štíty zajišťujícími neviditelnost, a také milionu vycvičených skřítků, kteří pronikají do každého z domů a doručují dárky.  

           Jenže pak se v geniálně propracované firmě objeví malá chybka. Jedno dítě z těch stovek milionů, nedostalo svůj dárek! Arthur, Santův nejmladší syn, se na situaci dívá z pozice nešťastného dítěte. Vidí ji jako tragédii a proto se vydává na bláznivou misi, doručit  poslední vánoční dárek dřív, než se rozední.

            Velká vánoční jízda je téměř geniální. Propracovaná do sebemenších detailů, má hlavu a patu, je vtipná, parádně akční, dojemná, milá… Má jen dva velké handicapy. Za prvé: Dle tohoto filmu stojí Vánoce především na dárcích a obdarovávání. A za druhé: Santa Claus nemá u nás vybudovanou tradici. Berme ovšem Velkou vánoční jízdu z té lepší stránky. Představte si, že by se jednalo o film s novorozeným Ježíškem, který rozdává dětem dárky, je to 3D, natočil ho Václav Vorlíček a Pannu Marii hraje Petra Černocká!

 Rango

            Než si začal říkat Rango a vybájil si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, obýval tento chameleon v havajské košili prostorné terárium. Nešťastnou náhodou se ale ocitá uprostřed vyprahlé pouště v městečku Prach. Od zoufalých domorodců, kteří v něm vidí hrdinu všech hrdinů, dostane šerifskou hvězdu a hromadu úkolů. Mezi nimi i nalezení zdroje pitné vody a odstranění zdejších i přespolních zabijáků. Na Rangovi teď bude, zda neuvážené hrdinské řeči přetaví v činy, nebo zda zahodí hvězdu, kolty a širák, navlékne havajskou košili a uteče zpátky do civilizace.

            Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski překvapivě zavítal do animovaného světa, plného zvířat z pouště a prérie: hadů, ještěrů, hrabošů a další havěti. Patrně největší překvapení roku 2011. Originální zpracování westernové story s naprosto brilantní a úchvatnou grafikou, která lehce strčí do kapsy všechny 3D filmy i s Pixarem dohromady. Pozor! Humoru dospěláckého (nekorektního), je zde daleko více než toho dětského.

To nejlepší

Tintinova dobrodružství

            Příběh sleduje osudy mladého reportéra Tintina, který náhodou narazí na model lodi, ježv sobě ukrývá nebezpečné tajemství. Aniž by tušil, ocitá se na mušce Ivana Ivanoviče Sacharina, ďábelského padoucha, který je přesvědčen, že Tintin ukradl vzácný poklad. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin křížem krážem celý svět ve snaze dostat se jako první na místo posledního odpočinku lodi Jednorožec, vraku, který by ve svém nitru mohl skrývat klíč k obrovskému bohatství...

            Tintinova dobrodružství jsou natočena technologií performance capture. Režisér Steven Spilgerg rozhodně nepatří do starého železa a nezklamal; odvádí skvělou práci. I když upoutávky na Tintina vypadají divně, můžete se těšit na opravdovou dobrodružnou jízdu a dechberoucí akci, jakou kdysi byli Dobyvatelé ztracené archy. Navíc velmi věrně zachovávající ducha původních comicsů. Napínavé, zábavné,  dobrodružství pro celou rodinu. Neváhejte.

 Na vlásku

            Hlavní hrdinkou animované hudební pohádky Na vlásku je dívka, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé více než 20 metrů. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži. Když se nejhledanější a nejfešnější bandita království Flynn Rychlík ukryje v tajemné věži, skončí jako rukojmí Lociky. Tato krásná a nezkrotná dospívající dívka je ale velmi zvědavá. Touží dostat se ven z věže, v níž je zavřená už celé roky. A tak se se zlodějem domluví a vydají se spolu na cestu do světa.

            Po delší době se opět do kin dostává krásná pohádka, ve které nechybí humor, napětí, písničky, krásná animace, sympatičtí hrdinové a též celkem neotřelé vypravěčské postupy a nápady. Film na vlásku spojuje klasickou Disney animaci z 50. let, se současnými trendy. Moc hezké!       

 

 

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!