Písničky z Barvínků - jaro 2014

Písničky z Barvínků - jaro 2014
9. září 2014 Barvínek Autor: Luděk Strašák

V magazínech Barvínků si představujeme zajímavá hudební CD pro děti. V pořadu 9. září od 16 h (a v repríze v sobotu 13. 9. v 9.30) si ve střihovém pořadu budeme pouštět ukázky, které jste mohli slyšet v jarních měsících letošního roku.

A co uslyšíte?

Jmenovánky: Projekt, ve kterém je 20 písniček o 20 nejoblíbenějších jménech pro kluky a holky. My si budeme povídat se skladatelem Václavem Kramářem a Zuzanou Vodičkovou a Vladislavem Kosem, kteří za tímto projektem stojí. K písničkám totiž vyšla i stejnojmenná kniha se spoustou aktivit.

Podobný projekt vznikl na Slovensku. Album Zázrakovanie od Anny Tomaštikové, ve které se zpívá o zajímavých biblických událostech doprovází i knížka, která nabízí spoustu činností pro děti a jejich rodiče. Ale budeme se bavit a především pouštět i hudbu.

 

 

Brněnské divadlo Maléhry natočilo spolu se skupinou Čankišou CD s pohádkami Jak na příšery. A znovu - i s CD vznikla kniha, ve které je psáno: "Potkali jste už někdy čerta, co vozí děti na ocase do školy, nebo hastrmana, který je vedoucím plaveckého oddílu, či třeba strašidlo, co by túze chtělo chodit do školy? Ne? To je zvláštní! V této knize je takových “příšer” hned několik! A třeba to ve skutečnosti nejsou ani přîšery! Záleží jen na nás, jestli v nich umíme probudit dobro! V každém z nás ho alespoň kousíček je!"

Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách je název aktuálního alba skupiny Sto zvířat. Obsahuje písně určené především dětem, ale vtipné slovní hříčky dvorního textaře kapely Tomáše Belka ocení i hraví dospělí. nabídneme povídání s Tomášem Belkem i kapelníkem Honzou Kalinou.

 

 

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!