Poslední Šmrnc v roce 2014

Poslední Šmrnc v roce 2014
17. prosince 2014 Šmrnc Autor: Luděk Strašák

Ve středu 17. prosince se se Šmrncem můžete vydat na zasedání Aliance křesťanských festivalů, do Brazílie, nebo za betlémským světlem. Poslouchejte od 22 hodin.

Aliance křesťanských festivalů měla své obvyklé zasedání před první adventní nedělí tentokrát v Jihlavě. Jeho účastníky hostil festival Náměšťfest. Zástupci jednotlivých festivalů povídali o svých zdarech a nezdarech z uplynulé sezóny, sdíleli svoje zkušenosti a mluvili o vzájemné spolupráci. Protože ve stanovách Aliance je, že funkční období předsedy je jeden rok, volil se i nový předseda. Místo Martina Menšíka, předsedou roku letošního, je tedy předsedou Jirka Jína, který reprezentuje SheepFest v Hradci. Ve Šmrncu nabídneme krátké rozhovory s Martinem Menšíkem, který se ohlédne za uplynulým rokem a s novým předsedou Jiřím Jínou.

V dalším příspěvku se seznámíme s dvěma dobrovolníky, kteří jedou do světa. Bětka a Jenda se vydali do Brazílie, kde budou dělat dobrovolníky u střediska, které tam vybudovala komunita Taizé. V rozhovoru jsme s oběma nadšenci mluvili ještě před jejich odletem. Cestu a dobrodružství obou dobrovolníků budeme bedlivě sledovat.

Z Vídně se minulý týden rozvášelo do 18 evropských zemí Betlémské světlo. Jedním ze zástupců České republiky, Miroslavem Staňkem, jsme hovořili i v našem vysílání.

Kromě těchto reportáží se můžete těšit i na tři písničky ze Šmrncparády, do které můžete hlasovat až do 4. ledna.

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!