Všimli jsme si: Světový den mládeže 2015

Všimli jsme si: Světový den mládeže 2015
27. března 2015 Šmrnc Autor: Luděk Strašák

V pořadu Všimli jsme si 27. března v 16.00 a v sobotu 28. března v 11.05 se  budeme bavit o 30. Světovém dni mládeže, kterou oslaví mladí se svými biskupy před Květnou nedělí. Nabídneme pohled na historii těchto setkávání, zamyslíme se nad Týdnem modliteb za mládež, a také vás pozveme do jednotlivých diecézí.

Naše pozvání přijali otcové Jan Balík ze Sekce pro mládež a Roman Kubín z Diecézního centra pro mládež v Brně. Bavili jsme se o tom, jak Jan Pavel II. pozval poprvé do Říma mladé, a místo odhadovaných jednotek tisíc jich bylo přes 300 000, a jak se toto setkání stalo impulsem pro pořádání Světových dnů mládeže, a to každoročních - kolem Květné neděle na diecézních úrovních, a také celosvětových - ve 2-3 letém cyklu na nejrůznějších místech naší planety.

I ktomuto letošnímu dni mládeže poslal papež František svoje poselství, inspirované veršem: Blahoslavení čistého srdce, neboť oni budou vidět Boha.

V pořadu vás také seznámíme s průběhem letošního Světového dne mládeže v našich diecézích i s Týdnem modliteb za mladé, který v těchto dnech vrcholí.

Otec jenda Balík nám také řekne, na čem pracuje aktuálně Sekce pro mládež České biskupské konference. Jednak na materiálech pro společenství ve farnostech, ale už pošilhává po celosvětovém setkání v Krakově 2016 a Celostátním setkání 2017. ohlédneme se také za ekumenickým setkání Taizé v Praze, které Sekce pro mládež spolupořádala.

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!