Chléb
V úterý 6. března provoníme Barvínek čerstvě upečeným chlebem. Ochutnejte od 16.00 hod.
Pan Jiří Balabán je pekař a jeden z největších odborníků na pečení chleba u nás. Je už šestým pokračovatelem pekařského řemesla v rodině. A tak jsme se ho zeptali, jak poznáme ten nejlepší chleba nebo jak se dnes peče. Myslíte, že pekaři opravdu musejí brzo ráno vstávat?
Slovo chléb se často zmiňuje i v kostele a dočteme se o něm i řadě příběhů či podobenství. Jak je to s chlebem duchovním nám vysvětlil otec David Ambrož, spirituál Biskupského Gymnázia v Brně.
Tentokrát nebudeme číst knížky, ale vypravíme se na jedno místo, které má také spojitost s chlebem. Velmi dávno zde žili pravěcí lovci mamutů a dodnes zde najdeme pozůstatky. Nachystejte si chlebníky, čelovky a vydejte se s námi na výlet.
Teta Irena pro nás do Barvínku připravila chlebovou pohádku s názvem O posledním pecnu chleba. Zaposlouchejte se, jak to bylo s posledním kouskem chleba.
Jako vždy nebude scházet ani anketa s dětmi a otcem Tomášem Koumalem na chlebové téma.
Připraven je pro vás hezky obložený chlebíček plný dobrot. Doufáme, že si s námi na Barvínku hezky pochutnáte.
Na slyšenou se těší Simona a Monika