Děvče u plotny: Barvínek o pečení a cukrařině

Děvče u plotny: Barvínek o pečení a cukrařině

Pořad v souvislostech


Děvče u plotny
Budeme vysílat

Vyrob si sám: Artcamp v Jurkovičově vile
Vyrob si sám: Artcamp v Jurkovičově vile
Zamlsej si s Barvínkem
Vysílali jsme


Lezec Adam Ondra: Hlavně dělejte, co vás baví
Jukebox Barvínku

Až na konec světa
Audioarchiv
7. prosince 2020 Barvínek Autor: Anežka Wiewiorková

Jak upéct dobrý dort? Může se cukrářem či cukrářkou stát každý? Jak napsat dobrý recept? A co je na pečení tak skvělé? Na to se ptáme Kristiny Lund, autorky blogu Děvče u plotny, která nedávno vydala sladkou švédskou kuchařku Fika.

„V pečení jsem se našla, baví mě kombinovat chutě. Určitě to člověka může bavit celý život,“ říká Kristina o svém koníčku, který se na chvíli stal také zaměstnáním, to když měla vlastní provozovnu. Nastíní, jaké to je, stát se cukrářkou z povolání, budeme si ale povídat také o focení a psaní receptů na blog či do papírové kuchařky.

Kristina_Lund„Přijde mi, že pečení souvisí s pohostinstvím, že to není jen ten proces míchání těsta. Představuju si ty babičky, které napečou talíře koláčů a pohostí celou rodinu, všechny ty vnoučky. To je na tom krásné: sdílení radosti z toho pečiva,“ usmívá se Kristina.

Proč napsala kuchařskou knihu plnou švédských receptů? Co ji fascinuje na severských zemích? A co jí na pečení přijde nejtěžší? Adventní povídání s Kristinou Lund o pečení a cukrařině poslouchejte v úterý 8. prosince od 16.00 na vlnách Radia Proglas, pořad opakujeme v sobotu 12. prosince krátce po jedenácté dopoledne.

Foto: Kristina Lund

pečení03