Děvče u plotny: Barvínek o pečení a cukrařině
Jak upéct dobrý dort? Může se cukrářem či cukrářkou stát každý? Jak napsat dobrý recept? A co je na pečení tak skvělé? Na to se ptáme Kristiny Lund, autorky blogu Děvče u plotny, která nedávno vydala sladkou švédskou kuchařku Fika.
„V pečení jsem se našla, baví mě kombinovat chutě. Určitě to člověka může bavit celý život,“ říká Kristina o svém koníčku, který se na chvíli stal také zaměstnáním, to když měla vlastní provozovnu. Nastíní, jaké to je, stát se cukrářkou z povolání, budeme si ale povídat také o focení a psaní receptů na blog či do papírové kuchařky.
„Přijde mi, že pečení souvisí s pohostinstvím, že to není jen ten proces míchání těsta. Představuju si ty babičky, které napečou talíře koláčů a pohostí celou rodinu, všechny ty vnoučky. To je na tom krásné: sdílení radosti z toho pečiva,“ usmívá se Kristina.
Proč napsala kuchařskou knihu plnou švédských receptů? Co ji fascinuje na severských zemích? A co jí na pečení přijde nejtěžší? Adventní povídání s Kristinou Lund o pečení a cukrařině poslouchejte v úterý 8. prosince od 16.00 na vlnách Radia Proglas, pořad opakujeme v sobotu 12. prosince krátce po jedenácté dopoledne.